Свински карета с гъбен сос а ла Торо
Рейтинг: Сложност: Изпробвана: 1 Любима на 21 готвача |
Снимката е добавена от ren4ok
Необходими продукти
- • 400 г свинско контра филе
- • 200 г гъби
- • 6-7 скилидки чесън
- • 1 глава лук
- • 1/3 бр. тиквичка
- • 1 бр. малък морков
- • по 1/2 бр. червена и зелена чушка
- • 1 клонка пресен розмарин
- • 2-3 клонки прясна мащерка
- • 150 мл сметана
- • сос Деми-глас или гъст тъмен бульон
- • 500 мл зеленчуков бульон
- • бял пипер
- • черен пипер
- • сол
- • бяло вино
- • 100 г ориз (арборио)
- • зехтин
Начин на приготвяне
Чесън и клонка мащерка се запържват. Добавят се гъбите и също се запържват, гасят се с бяло вино и после се изважда мащерката. Добавят се сметаната и малко сос Деми-глас. Накрая се подправя със сол и бял пипер.
Свинските карета се начукват леко и се подправят със сол и черен пипер. Запържват се и от двете страни, а до тях няколко клонки мащерка и счукани скилидки чесън също се запържват. Добавят се бяло вино, гъбения сос и малко зеленчуков бульон и се оставя да ври, докато сосът се сгъсти.
За приготвяне на ризотото се запържва много малко ситно нарязан лук в зехтин, добавя се ориз, запържва се и той, след което се добавя малко сол. Накрая се наливат бяло вино и зеленчуков бульон и се вари до готовност, но без да се разварява (ал денте). В отделен съд се запържва клонка пресен розмарин и като покафенее се изважда. В мазнината се слагат зеленчуците (морков, лук, чесън, чушки, тиквичка), нарязани на малки кубчета. Като омекнат се добавя ориза и се подправя със сол и черен пипер.
В 2 чинии се разпределя месото, а отстрани се оформят топки от ризотото.
Свинските карета се начукват леко и се подправят със сол и черен пипер. Запържват се и от двете страни, а до тях няколко клонки мащерка и счукани скилидки чесън също се запържват. Добавят се бяло вино, гъбения сос и малко зеленчуков бульон и се оставя да ври, докато сосът се сгъсти.
За приготвяне на ризотото се запържва много малко ситно нарязан лук в зехтин, добавя се ориз, запържва се и той, след което се добавя малко сол. Накрая се наливат бяло вино и зеленчуков бульон и се вари до готовност, но без да се разварява (ал денте). В отделен съд се запържва клонка пресен розмарин и като покафенее се изважда. В мазнината се слагат зеленчуците (морков, лук, чесън, чушки, тиквичка), нарязани на малки кубчета. Като омекнат се добавя ориза и се подправя със сол и черен пипер.
В 2 чинии се разпределя месото, а отстрани се оформят топки от ризотото.
Рецептата е добавена от TOPO_87 на 13 Август 2008 г.
Още рецепти за:
Ястия със свинско месо ⋅ Свинско филе ⋅ Свинско с гъби ⋅ Свинско със сметана ⋅ Ястия с тиквички ⋅ Ястия с гъби ⋅ Английска кухня
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 1 ren4ok [Изпробвал рецептата] | Много вкусно! Тиквичка не сложих и вместо ориз, за гарнитура картофи соте. [Изпробвана] | 22 Юни 2015 |
снимки от ren4ok [Изпробвал рецептата] |
22 Юни 2015 | |
снимки от TOPO_87 [Автор на рецептата] |
13 Авг 2008 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.