Шотландска овнешка супа с булгур
Необходими продукти
  • • 300 г агнешко или овнешко месо може и месо с кости
  • • 50 г масло
  • • 3 стръка кромид лук
  • • 1 кубче пилешки бульон
  • • 1/2 ч.ч. булгур
  • • 4-5 бр. моркови
  • • 5 стръка керевиз
  • • 5 стръка магданоз
  • • щипка сол
  • • щипка черен пипер
Начин на приготвяне
Маслото се разтопява и в него се запържват нарязаното на кубчета месо и лукът, като се бъркат непрекъснато, докато месото леко се зачерви. Доливат се 2 л вода и се вари на слаб огън. След 30 минути се добавя булгурът. Едрият булгур се вари почти 1 час, а дребният - 10 минути. След това се слагат нарязаните на кубчета моркови, ситно нарязаните керевиз и половината магданоз. Посолява се, поръсва се с черен пипер, добавя се кубчето бульон и се вари още 20 минути. Готовата супа се поднася гореща, поръсена с останалия магданоз.
Рецептата е добавена на 24 Май 2003 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.